Търсене в този блог

четвъртък, 10 май 2012 г.

Проблеми с твърдият диск помощ

По какво може да разберем дали имаме проблеми с твърдият диск и възможно ли е да си запазим данните ако е повреден?
За проверка на твърдия диск съществуват много програми.Аз лично използвам HARD DISK SENTINEL.
Програмата е с приятен интерфейс и е лесна за употреба.Няма много прозорци менюта и следа като  я инсталирате и я отворите тя веднага ви изписва дали има проблеми в хард дискът.И какъв е проблемът в него.Но тази програма се използува само ако ви зарежда операционата система.Ако не ви зарежда OS и се съмнявате във харда използувайте HIREN'S BOOT CD.
HIREN'S BOOT CD е  диск със сбор от най различни програми за диагностика информация и други.Как да запишем HIREN'S BOOT CD?
Фаила следа като го изтеглите му погледнете разширението то е iso.Щракнете с десния бутон на мишката и даите open with NERO.NERO е програма за записване на дискове ако я нямате свалете си първо него.След като сте отворили файла с NERO давате BURN и записвате на по ниска скорост,за да не се повреди дискът.След като сте записали HIREN'S BOOT CD изваждате диска рестартирате компютъра и натискате DEL(команда за влизане в BIOS).Ще ви се зареди BIOS на компютъра.Огледайте менютата в него,ще видите че има едно меню на което пише  BOOT.
Щракнете на него и задаите да е първо бутващо устройство CD.След което натиснете бутона F10.
Ще излезе прозорец за потвърждение натиснете Y и след което ENTER.Сега вече спокойно можете да вкарате дискът във оптичното устроиство,да рестартирате компютъра и ще ви се зареди HIREN'S BOOT CD.Изберете си някоя програмка вътре в него за хард диск тест и го тествайте.Ако програмата ви покаже например че имате лоши сектори в хард дискът значи му е дошло времето за смяна.Изкача другият въпрос.
Възможно ли е да си запазим данните от лошия хард диск?
По принцип е възможно за целта ние необходимо да свалим програмта ACTIVE FILE RECOVERY.Лесна и много удобна програмка изважда данни от повредени и форматирани дискове.
Надявам се че съм ви бил полезен :) .

Няма коментари:

Публикуване на коментар