Търсене в този блог

четвъртък, 10 май 2012 г.

Лаптопа ми загрява помощ

Причините за загряването на лаптоп може да са много,ние ще се спрем на най често срещаната,а тя е замарсяване на охладителя на лаптопа.
За да го почистим трябва да го разглобим.Никой не съветвам да си разглобява лаптопа,по принцип си има оторизирани сервизи който ще го направят.
Но ако все пак сте решили да го разглобите и да го почистите бъдете внимателни.
Първо се уверете че мястото на което ще го почиствате е идеално сухо и чисто.
После обарнете лаптопа от долната страна и развийте болтчетата на капачетата.Огледайте добре да няма някакви щипки на капака,за да не ги счупите.След като сте свалили капаците и имате вече пряка видимост върху дънната платка вижте къде се намира вентилатора със охладителят.
Вижте картинката (медната част е охладителят на лаптопа).За да можете да почистите охладителят трябва да развиете болтчетата който държат вентилатора за самата платка.Развивате
ги без да натискате,след което изваждате вентилатора  почиствате охладителят добре и сте готови,остава да сглобите сега всичко:).
По същият начин слагате вентилатора завивате болтчетата,намествате капачетата и им завивате и на тях болтчетата и имате чист лаптоп.Надявам се че съм ви бил полезен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар